top of page

Estetisk tannbehandling

Tannbleking

Ytre misfarginger på tannen kan pusses og poleres bort av tannlegen. Dette kan gi et godt resultat, men endrer ikke på tannfargen. Dersom man ønsker lysere tenner, er det nødvendig med tannbleking. Profesjonell tannbleking er effektivt og skader ikke tennene ved riktig bruk. Vi anbefaler hjemmebleking fremfor klinikkbleking, fordi dette er mer skånsomt og gir ofte et bedre og mer forutsigbart resultat. 

Hjemmebleking

Det tas først et avtrykk for å lage individuelt tilpasset blekeskinner. Ved neste besøk utleveres blekeskinner til engangsbruk, og er klare til å brukes rett fra pakken. Dette er en enkel og rask behandlingsmåte, som gir like gode resultater som bleking og spesialtilpassede skinner. 

Det finnes også ferdigfylte blekeskinner til engangsbruk, og som er klare til å brukes rett fra pakken. Dette er en enkel og rask behandlingsmåte, som gir like gode resultater som bleking og spesialtilpassede skinner.

Les mer om hjemmeblekingen vi tilbyr her.

Utskifting av synlige fyllinger

Tidligere var det vanlig å bruke amalgam som fyllingsmateriale. Amalgamfyllinger er gråsvarte i fargen og kan skille seg ut i tannrekken. Om man ønsker det kan man skifte ut synlige amalgamfyllinger med mer estetiske alternativer. I mange tilfeller kan tannfargede plastfyllinger være en god løsning. Noen ganger kan et porselensinnlegg eller en krone være en bedre løsning. Disse er sterkere og penere enn plastfyllinger. Plastfyllinger kan også over tid endre farge eller misfarges. Dersom disse blir estetisk skjemmende, kan også disse byttes ut til mer estetiske løsninger

Fasetter

Fasetter er et tynt skall av porselen som limes fast på tannens ytterflate. Fasetter kan brukes for å endre en tanns form eller farge, reparere skader (knekt en bit av en tann) og redusere eller lukke luker mellom fortennene. 

Estetisk kroneterapi

Det er mange forhold som med tiden kan redusere estetikken på tennene. De kan f.eks. få hull som blir reparert med fyllinger, misfarges av mat og drikke, de kan få slitasjeskader eller sprekkdannelser som kan trekke til seg misfarginger. Dersom man ønsker penere tenner kan dette i noen tilfelles løses med kroneterapi.

Ta gjerne kontakt for spørsmål om behandling eller bestilling av time!

Takk for at du sendte inn! Vi svarer deg så raskt vi kan.

bottom of page